Zdravilišča in wellness

SLOVENSKA ZDRAVILIŠČA

Poskrbite za svoje telo, zdrav način življenja in stanje duha

Slovenska pokrajina je precej bogata s podtalno vodo ter toplotnimi vrelci zaradi česar smo dežela s pestro ponudbo naravnih zdravilišč, ki zadnja leta vedno bolj pridobivajo na priljubljenosti v vseh letnih časih. Zdravilišča tako dopolnjujejo turistično ponudbo v Sloveniji, ki je prav tako bogata z morjem, rekami, jezeri, gorami in smučišči. Prednost, ki jo imajo zdravilišča je v tem, da so dejansko aktualna tekom celega leta.

Najpogostejši razlogi za obisk zdravilišča: ZDRAVJE, WELLNESS ter ŠPORT in ZABAVA.

Na Štajerskem se nahaja tudi največ slovenskih naravnih zdravilišč, kjer se lahko prepustimo blagodejnim učinkom zdravilnih vrelcev.

V Termah Ptuj, enem najmlajših zdravilišč v Sloveniji, se lahko spustite po največjih toboganih pri nas, v objemu zelenega Pohorja pa vas že vabijo Terme Zreče, ki so zaradi sredogorja priznane po klimoterapiji.
Terme Dobrna so znane kot najstarejše delujoče slovensko zdravilišče, vrelci so bili tam znani že v rimskih časih, posebnost Zdravilišča Rogaška pa je čudežna moč rogaške mineralne vode polne magnezija, ki so jo alkimisti uporabljali že v srednjem veku. Pitne kure z mineralno vodo Donat Mg izvajajo v Medicinskem centru Rogaška.
Z orientalskimi obredi hamama in počitkom v japonskem vrtu obiskovalce razvajajo v Termah Olimia, v termalnih vrelcih sredi slikovitega sredogorja s pogledom na Karavanke - najdaljšega gorskega grebena v Evropi, pa lahko uživate v Termah Topolšica. Posebne terapije s spodbujevalno energijo pa vam bodo nudili v Thermani Laško, kjer ima voda izjemno biopolje in tvori presenetljivo pravilne vodne kristale.

Pomurje je najbolj severovzhodna pokrajina Slovenije. Pokriva ozemlje severno od reke Mure, ki ga delimo na gričevnati svet imenovan Goričko ter na Ravensko in Dolinsko. Južni del je raven, ker se je v preteklosti na tem mestu nahajalo Panonsko morje. Posledica tega je tudi rodovitna pomurska prst, ki je omogočila razvoj kmetijstva. Regija meji s tremi državami (Avstrijo, Madžarsko in Hrvaško), v njej pa živi nekaj čez 90.000 prebivalcev.

Pomurje je idilična regija, ki nudi neokrnjeno naravo in mir, ravninski svet za kolesarjenje in številne naravne ter kulturne znamenitosti. Vinogradniški okoliš bogatijo turistične kmetije in vinotoči, ki ponujajo pomurske dobrote kot so domača prekmurska šunka, bograč in gibanica. Pomurje odlikujeta dve naravni zdravilišči, kjer obiskovalci lahko uživajo v termalnih vrelcih Moravskih Toplic in Term Lendava. Le korak stran, čez reko Muro se nahaja tudi priznano Zdravilišče Radenci, poznano po zdravilni pitni slatini.

Primorska je edinstvena slovenska pokrajina na zahodu in jugu države, ki ima morje in gore, to pa ji omogoča, da ponuja zares prvovrstno in raznoliko turistično ponudbo. Delimo jo na Severno in Južno Primorsko. Tu se svežina gorskega zraka, ki potuje preko poraščenih planot in dolin, meša z mediteransko klimo z morja, ki boža s trto posajena gričevja in doline ter povzroča primorski fenomen - burjo.

S kratko, 46 km dolgo obalo, se Primorska kot klin zajeda med obale naših sosed, Italije in Hrvaške. Slovenska obala je za nas dragoceno okno v svet, tudi zato, ker se prav tukaj Jadransko morje najbolj globoko zajeda v evropski kontinent. Na obali sta tudi dve zdravilišči v Strunjanu in Portorožu, ki ju odlikujeta termalna voda in izjemna lega tik ob morju, v osrčju neokrnjene narave.

Za Dolenjsko pravijo, da je dežela cvička, suhorobarstva, zelenega Jurija in termalnih vrelcev. Leži na jugovzhodu Slovenije, po njej teče najtoplejša slovenska reka Kolpa. Je polna dolin in gričev, kjer uspeva vinska trta ter na katerih najdemo idilične zidanice. Dolenjska je zakladnica zgodovine, starodavnih najdišč in kulture, vse o preteklosti regije pa je zbrano v številnih galerijah in muzejih.

Po Dolenjski se vije zelena lepotica Krka, reka, ki daje pokrajini še posebno vrednost. Ob reki so se stoletja dolgo razvijali številni kraji, med katerimi s svojo bogato arheološko dediščino še posebej izstopa Novo mesto. Na skalnem okljuku, ki ga je oblikovala Krka, je zraslo staro srednjeveško mestno jedro, iz katerega se je razvilo današnje kulturno, upravno, gospodarsko in regijsko središče.

Ob reki Krki in Savi so se razvila tudi tri zdravilišča. Dolenjske Toplice nudijo sodoben wellness center v čudovitem naravnem okolju, v Šmarjeških Toplicah pa lahko uživate v starem lesenem bazenu na prostem. Termalni vrelci na dan privrejo tudi v Posavju, ki je nekoč slovelo po industriji in premogovništvu. Posavje je nekakšna meja med Štajersko na levem bregu Save in Dolenjsko na desnem bregu, središči pa sta Krško in Brežice.

V bližini se nahaja termalna riviera Term Čatež, ki z bazeni in tobogani zagotavljajo vodno zabavo za vse generacije. Poseben pečat Dolenjski dajejo še prostrani gozdovi Kočevskega roga in Gorjancev – med njihovo bogato floro in favno se vijejo številne kolesarske poti in pešpoti, ki sproščajo in hkrati vlivajo novih moči.

Ponudbe zdravilišč

Slika

ANTISTRESNI PROGRAM ZA PODJETJA

Odličen program z vrhunskimi rezultati
Slika

SAMO ZA ŽENSKE - VIKEND ZA DUŠO IN TELO - termin glede na želje skupine

Wellnes tretmaji z masažami,pomlajevanjem,posebne globoke tehnike sproščanja

Agencija Manager d.o.o.
 

T: +386 41 672 480
E: info@agencija-manager.com

Prijava na e-novice

V kolikor želite biti obveščeni o naši aktualni ponudbi se prijavite na naše e-novice.
Prijava na e-novice
© 2011 - Agencija Manager d.o.o. - Vse pravice pridržane