Letalske karte

V Agenciji Manager prodajamo letalske vozovnice vseh letalskih prevoznikov, tudi nizko cenovnih tako za posameznike kot za skupine. Pošljite nam povpraševanje in poslali Vam bomo ponudbe letalskih vozovnic različnih letalskih družb in med njimi našli najcenejšo.

  

Dobro je vedeti

Kratki varnostni napotki:
Zaradi izredno strogih rentgen pregledov za vstop v letalo, vas vljudno prosimo, da v ročni prtljagi nimate koničastih ali kovinskih predmetov. Predlagamo, da imate predmete te vrste v prtljagi, ki jo boste oddali, sicer vam bodo navedene stvari pri rentgenskem pregledu odvzeli. Hkrati vas opozarjamo na nova varnostna pravila EU na letališčih. V svoji ročni prtljagi lahko prenašate samo majhne količine tekočin, ki morajo biti hranjene v posamičnih posodah z največjo prostornino 100 ml. Te posode morajo biti zapakirane v prozorno plastično vrečko, ki jo je mogoče znova zatesniti. Podrobnejša navodila najdete na spletni strani www.lju-airport.si (Nasveti za potnike / prtljaga).

Prtljaga:
Na letalo lahko vzamete en kos prtljage, ki se mora prilegati omarici v potniški kabini. Ostala prtljaga se prevaža v prtljažniku letala. Omejitve se nanašajo na število kosov prtljage, njihovo težo in dimenzije.
Odrasli in otroci, starejši od dveh let, imajo običajno lahko na rednih letih v ekonomskem razredu do 20 kg in v poslovnem do 30 kg prtljage. V kolikor se odločite da boste potovali vsi z enim kovčkov, kovček ne sme biti težje od 30kg za potovanje znotraj Evrope, ter težji od 20kg za potovanje v Ameriko. Vsak prevoznik ima svoja določila zato se o podrobnostih prosim prej posvetujte z letalsko družbo ali turističnim agentom.

Če vaša prtljaga presega katero od naštetih omejitev, so običajno potrebna doplačila.

Za podrobne informacije glede količine in dimenzije prtljage povprašajte svojega prevoznika ali pooblaščenega agenta.

Identifikacija prtljage:
Vsak kos prtljage mora biti jasno označen s potnikovim imenom in naslovom tako z notranje kot zunanje strani.

Ročna prtljaga:
Na letalo lahko vzamete en kos prtljage, ki se mora prilegati omarici v potniški kabini.
Brez doplačila lahko na letalo vzamete denimo: plašč, dežnik, bergle, fotoaparat, daljnogled, primerno količino čtiva, košaro ali zložljiv voziček za dojenčka in primerno količino hrane za dojenčka.
Za ročno prtljago veljajo določene omejitve.
V ročni prtljagi po novih varnostnih predpisih ne smete imeti večje količine tekočine (max 100ml v eni embalaži, skupna embalaža ne sme presegati 1l!) zato bodite pozorni pri prenosu različnih dezodorantov, parfumov (tudi če je original zapakiran ni dovoljeno) , zobnih past, gelov za lase itd… izjema so le hrana za dojenčke!

V ročno prtljagi priporočamo, da imate kakšno jopico za letalo, ker na letalih rado koga zebe zaradi močnih klimatskih naprav ter nujna zdravila (če se vaš kovček izgubi). Za zdravila je velikokrat dobro imeti zraven dokazilo zdravnika, da je jasno razvidno čemu so zdravila namenjena ter da so za Vas.

Vse tekočine ter vso kozmetiko v ročni prtljagi je potrebno pred carino dati v prozorno plastično vrečko, saj Vam jo v nasprotnem primeru lahko vzamejo.

V ročni prtljagi nimamo ničesar ostrega (žepni nožek, pilica, škarjice,..)!

Potnikom so na letališčih velikokrat na voljo tudi brezplačni letališki otroški vozički.

Presežek prtljage
Kot presežek prtljage šteje prtljaga, ki je težja od predpisane omejitve, ali število kosov registrirane in ročne prtljage, ki presega normativ za brezplačno prtljago. Med slednje spadajo tudi: oprema za smučanje ali golf, male domače živali, kolesa, deske za jadranje, velika ali občutljiva prtljaga, ki se prevaža na dodatnem sedežu ali sedežih v potniški kabini, drugi primeri posebnega prevoza prtljage.
Za presežek prtljage so potrebna doplačila.


POŠLJITE NAM POVPRAŠEVANJE >>

Agencija Manager d.o.o.
 

T: +386 41 672 480
E: info@agencija-manager.com

Prijava na e-novice

V kolikor želite biti obveščeni o naši aktualni ponudbi se prijavite na naše e-novice.
Prijava na e-novice
© 2011 - Agencija Manager d.o.o. - Vse pravice pridržane